De Riepe headerfoto

Zoeken

Doelgroepen

De verkopers van De Riepe (zijn (ex) thuis-en-daklozen, mensen met verslavingsproblemen en een grote groep Oost Europeanen die tijdelijk in ons land zijn. De verkoop van de Riepe biedt deze mensen de mogelijkheid legaal wat geld te verdienen. Hiertoe dienen zij zich bij WerkPro te laten registreren en krijgen zij een badge met foto en registratienummer. De registratie, maar tevens hun inkoop van De Riepe brengt hen in contact met medewerkers van WerkPro die hierdoor mogelijke probleemgevallen kunnen signaleren.

Een Riepe verkoper koopt 1 of enkele Riepes (inkoop € 1.00, verkoop €1.80) en met de opbrengst kunnen ze dan weer nieuwe exemplaren kopen en verkopen. Door het aanreiken van structuur en binding, het verbreken van hun isolement door contacten met onze medewerkers, het lezerspubliek en eventueel hulpverleners, kunnen zij stapsgewijs hun levensomstandigheden verbeteren.

Sinds 2000 melden zich bij De Riepe veel Oost Europeanen aan. Aangezien zij doorgaans over eigen vervoer beschikken worden aan deze mensen vooral plaatsen in de provincie toegewezen. Zo voorkomen we competitie om plekken in de binnenstad. In totaal gaat het om meer dan 100 officiële verkopers.